"באיזה שבוע אתם?"
נכון לכתיבת פוסט זה – התשובה האמיתית היא 37. אבל אני תמיד עונה שאנחנו בשבוע 89, ונשארו עוד 143 עד הלידה המיוחלת.
ההריון הזה לא נגמר.
"ואיך תקראו לילד?"
השאלה הזו כבר קצת מציקה. מעבר לדיון תיאולוגי בשאלה מתי להכריז על שם הילד לראשונה, מתפתח דיון על איכות השם, הטעם האישי והפרשנות של כל אדם (למרות שכולם יגידו שהשם שבחרת מדהים).
אז אני לא הולך לגלות לכם איך קוראים לילד שלי, אבל אני מבטיח שזה יהיה שם שאנחנו אוהבים, ושהוא יהיה שם רגיל. לא משהו מפוצץ, פלצני, נדיר או ייחודי. אני מעדיף שבני יפלס את דרכו בעולם בזכות עצמו ואופיו, לא בגלל שום דבר אחר.
בעסקים זה לא עובד ככה.
זאת אומרת זה יכול לעבוד, אבל רק אם יש לכם 18 שנה להשקיע בעסק שלכם את כל הזמן והכסף, ולקבל בחזרה רק אהבה.
מאחר ורוב העסקים לא מתקיימים ככה, כדאי מאד שיהיה לכם שם מנצח.
אז איך בוחרים שם מנצח לעסק?
מה גורם למותג לבלוט בשטח ולהפוך לשחקן רציני בשוק?
נתחיל בכמה כללי יסוד:
- שם העסק חייב להיות קליט – זכירות היא שם המשחק פה. שם פשוט, שקל להגות, פשוט לזכור ונוח להפנים אותו ישרת את המותג שלכם בצורה קלה ומהירה.
- שם העסק חייב להכיל ערך רלוונטי לתחום העיסוק – מיתוג נכון עושה שימוש בערכי היסוד של כל עסק. גם אם השם אינו מדבר ישירות על המוצר שאתם מציעים- הוא צריך להוציא החוצה משהו שקשור אליו.
- אם שם העסק לא מסביר בדיוק מה אתם עושים – שורת המיצוב תעשה זאת. מותג מתחיל ולא מוכר חייב לספר לכולם מה הוא מוכר. שם מותג רחוק מהמוצר חייב לקבל איזשהו קישור טקסטואלי אליו.
- דברו בגובה העיניים של מי שמסתכל עליכם. עוד בשלב התכנון האסטרטגי של המותג שלכם – נסו לאתר את קהל היעד שלכם. חשבו כמוהו, בדקו את רצונותיו, פנו אליו בשפה שלו.
- אל תשכחו להעביר חוויה – מיתוג עסקי הוא מיתוג רגשי! הלקוח שיקנה אצלכם רוצה לזכור את הקנייה ולהנות ממנה. גם כשהוא קונה פלאפל, וגם כשהוא קונה אלגוריתם. התאימו את החוויה לרגש שאתם רוצים לעורר.
- גגלו על השם! בדקו איפה הוא מופיע, כמה פעמים, באילו הקשרים והאם הוא לא בשימוש של מתחרים שלכם.
- חשבו על שם נושא בשורה! המותג שלכם צריך ליצור עניין חדש, להשיג לעצמו קהל מטרה ייעודי. אם תצליחו להגיע אליו ולעניין אותו עוד באמצעות השם – עשיתם כבר חלק ניכר מהדרך.
ואל תתביישו להיעזר באנשי מקצוע. האהבה שלהם לשמות יכולה להיות ההצלחה העסקית שלכם.